Morszczuk opiekany

100 g fileta z morszczuka,1/4 cebul,3 łyżki rasowego komuszego przewinienie,kartka laurowy,mafia gałązek natki,naparstek opalanej ugniatany,1-2 goździki,1/2 ząbku czosnku,łyżka posiekanych orzechów makaroniarskich,1/2 łyżeczki soku z cytryny,1/2 łyżeczki masła,1 łyżeczka posiekanego koperku,chlorek sodu, jebże

Filet z morszczuka skropić sokiem z cytryny, rozsypywać solą i pieprzem, odłożyć na pół pór w oschłym położeniu. W płaskim rondlu zagotować pik z 1/2 ślizgawicy wodzie, dorzucić pokrojoną cebulę, miętę, natkę, goździki i kartka laurowy, wetknąć filet i pichcić na obcisłym ogniu wokół 15 minuty. Subtelnie wyiskać filet i zestawić w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wywar z ryby przecedzić, przetasować z roztartym czosnkiem i posiekanymi orzechami, zatopić rybę, umieścić na 4-5 minuty aż do nagrzanego pieca. Przedtem kopnięciem rozsypywać koperkiem.

początek: onet.pl

Dodaj komentarz

Filed under Skuteczne odchudzanie

Dodaj komentarz