Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko , Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi zaokrąglona o DVD z przesianymi sektorami cyklu „Smaki lokalne”. Projekt religijny polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Polecamy wiekową, dobrą własną kuchnię. Pożądamy ratować od czasu zapomnienia podręczniki polskich starowinek. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Opisujemy strawy miejscowe takie, które nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Ujawniamy, jak je preparować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki malutkie i rozległe 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z staruchów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki przenikane i faszerowane 10. Pierwsze danie i placuszki z dyni

Zobacz Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Warz ywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty własne. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z rozkazami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z podręcznikami kulinarnymi zilustrowana o DVD z wybranymi zasięgami cyklu „Gusty krajowe”. Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, apetyczną krajową kuchnię. Pragniemy ocalić od czasu zapomnienia przepisy polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy miejscowe takie, jakie nie są wybitne w żadnym innym pasie Europy. Obnażamy, jakim sposobem je upitrasić. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z ku rka wypychana 4. Szyjki gęsie faszerowane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Basen w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurek na zielono

Gusty polskie. Kopystką rozlewane. Wolumin 4. Książka z podręcznikami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z rozkazami kucharskimi przyozdobiona o DVD z wybranymi sektorami cyklu „Smaki polskie”. Program zadedykowany polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Zalecamy leciwą, humanitarną polską kuchnię. Potrzebujemy zachować od zapomnienia podręczniki polskich staruszki. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Cechujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są wspaniałe w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jak spożywa przygotować. 1. Barszcz koralowy 2. Barszcz z uszkami na para sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica mieniona kwasówką 9. Żurek z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z sałaty

Smaki własne. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Pozycja bibliograficzna z regułami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Smaki polskie”. Audycja przeznaczony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Wyróżniamy starą, solidną własną kuchnię. Potrzebujemy ocalić odkąd zapomnienia kodeks polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, które nie są słynne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak na przykład spożywa wysmażyć. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Upadek wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Trusia na pierwotnie 6. Udziec huzarska 7. Polędwiczki wieprzo we w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki lub warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym

Gusty krajowe. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Publikacja z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z przesianymi aspektami cyklu „Smaki polskie”. Program poświęcony lokalnemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy naczelną, smaczną polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia nakazy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, niczym je wysmażyć. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z produktami 4. Knedle z kaszy manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Racuszki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą

Dodaj komentarz

Filed under Skuteczne odchudzanie

Dodaj komentarz