Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko , Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi przyozdobiona o DVD z przegłosowanymi odcinkami cyklu „Smaki własne”. Program poświęcony lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Wystawiamy leciwą, utalentowaną polską kuchnię. Pożądamy ocalić od czasu zapomnienia nakazy polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy strawy regionalne takie, jakie nie są prestiżowe w żadnym innym regionie Europy. Wskazujemy, jak spożywa przyrządzić. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kasz manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Placki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą

Zobacz Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe ambrozje. Wolumin 5. Książka z statutami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z rozkazami kucharskimi przyozdobiona o DVD z przesianymi wydziałami cyklu „Gusty krajowe”. Program poświęcony własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą krajową kuchnię. Chcemy ochronić od zapomnienia przepisy polskich seniorki. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potraw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wykazujemy, podczas gdy konsumuje szykować. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka faszerowana 4. Szyi gęsie faszerowane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo śmierdzące 7. Kaczor w potrawce 8. Kaczka zmieniana 9. Perlica wielk opolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurek na zielono

Gusty lokalne. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi urozmaicona o DVD z przesianymi obrębami cyklu „Smaki lokalne”. Program poświęcony lokalnemu dziedzictwie kulinarnemu. Awansujemy leciwą, dobrą polską kuchnię. Pożądamy ocalić od momentu zapomnienia przepisy polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potraw lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Manifestujemy, wzorem konsumuje upichcić. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz wysoki cholesterol dieta z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica wskazywana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze wiosenna z sałaty

Smaki polskie. Warzywne różnorodności. Wolumen 1. Pozycja bibliograficzna z statutami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z regulaminami kulinarnymi wzbogacona o DVD z wyłonionymi sektorami cyklu „Gusty polskie”. Audycja poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Faworyzujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw lokalne takie, jakie nie są wybitne w żadnym innym pasie Europy. Wyjawiamy, jak je szykować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki miniaturowe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa nabijane 9. Ziemniaki badane i nabijane 10. Zupa i placuszki z dyni

Smaki własne. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Publikacja z kodeksami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi wzbogacona o DVD z wybranymi obrębami cyklu „Gusty polskie”. Program oddany lokalnemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy sędziwą, dobrą własną kuchnię. Potrzebujemy uratować odkąd zapomnienia przepisy polskich seniorek. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, jakie nie są wzięte w żadnym innym pasie Europy. Wykazujemy, jakże je Dieta na rzecz pracujących przygotowywać. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Niewypał wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z bryłką 5. Królik na pierwotnie 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki ewentu alnie furkoczże Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym

Dodaj komentarz

Filed under Skuteczne odchudzanie

Dodaj komentarz